Efterårssæson 2018

Programmet er på vej, her er de foreløbige oplysninger

Besøg på Gyldendals arkiv

Tirsdag d. 25. september 2018, kl. 17:00
Klareboderne 3, København K

Vi besøger Gyldendal, det navnkundige forlag, der har spillet en central rolle i dansk åndsliv i generationer. Rikke Andersen, rettighedskoordinator og arkivansvarlig, giver os en introduktion til forlagets vigtigste samlinger.

Bemærk, at der er begrænset deltagerantal.

————————————

Koloni, rigsfællesskab, overherredømme – Nordatlantiske territorier i danske arkiver

Arkivforeningens konference 2018
Onsdag d. 24. oktober 2018, kl. 09.00 – 16.00

Kulturhuset Islands Brygge
Islands Brygge 18, 2300 København S

Temaet for dette års arkivkonference er forskellige perspektiver på tidligere danske territorier i Nordatlanten som sidenhen er blevet selvstændige nationer, og deres historiske dokumenter, som findes i danske arkiver.
Vi stiller således skarpt på arkivalske principper versus national identitetsdannelse og individets behov for at forstå egen historie. Og spørger os selv: hvad er vores rolle som arkivarer?

Hent flyer ->

Digitalisering af fotosamlinger

November 2018, uge 48
nærmere dato og sted oplyses senere.

To større stadsarkiver vil fortælle om deres respektive erfaringer med at digitalisere og tilgængeliggøre store fotosamlinger. Da arrangementet ikke er faldet helt på plads endnu, må vi her henvise til, at nærmere oplysninger følger.

Arkivbesøg hos Niels Bohr Instituttets arkiv

Onsdag d. 23. januar 2019, kl. 16:30
Niels Bohr Instituttet, Det historiske Auditorium A
Blegdamsvej 17, 2100 KBH Ø

Niels Bohr arkivet byder velkommen på Niels Bohr Instituttet, onsdag 23. januar kl.16.30

Arkivet byder på en aften i videnskabshistoriens tegn med en rundvisning på Niels Bohrs arbejdsværelse samt et foredrag om Niels Bohrs betydning som videnskabsmand, administrator og institutionsbygger. Vi kigger også på Bohr rolle i nogle af den 20. århundredes mest skabersvangende begivenheder.

Derefter byder arkivet på en diskussion af arkivets rolle både som dansk kulturinstitution og som en del af den internationale videnskabshistorie.

Du kan læse mere om arkivet på deres hjemmeside: https://www.nbarchive.dk/