Programmer

Forårssæson 2020

 

E-ARK – fælles europæisk arkivering

Onsdag d. 26. februar 2020, kl. 17 – 19:30
Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34

Partnerne bag akronymet E-ARK består af flere forskelle europæiske landes nationalarkiver, forskningsinstitutioner og kommercielle firmaer.
De har siden 2013, igennem flere forskellige projekter, arbejdet på at skabe og implementere fælles europæiske åbne standarder og open-source værktøjer for digital arkivering.
I de seneste projekter har EU-kommissionen sammen med E-ARK partnere skabt en ”CEF Building Block” kaldet ”eArchiving”, hvor formålet er at EU-Kommissionen understøtter det digitale indre marked for digital arkivering.

Danmark har haft en central rolle i projekterne og Philip Tømmerholt fra Rigsarkivet vil fortælle om E-ARKs arbejde, status for projekterne og perspektiver for de næste år.

Se eller gense plancherne fra arrangementet her ->

 


April-arrangement – med efterfølgende generalforsamling er udskudt/aflyst pga. Corona/COVID-19

Onsdag d. 22. april 2020, kl. 17:00 –
Rigsarkivet, …

 

 


Besøg hos Designmuseum Danmarks Bibliotek og Arkiv for Dansk Design –

er udskudt/aflyst pga. Corona/COVID-19

Onsdag d. 27. maj 2020, kl. 17.00
Bredgade 68, 1260 København K.

Designmuseum Danmark er en klassisk ABM-institution med museum, bibliotek og arkiver under samme tag.
Siden grundlæggelsen i 1890 som ’Det danske Kunstindustrimuseum’ har museet indsamlet, dokumenteret og udstillet forbilledlige eksempler på design og kunsthåndværk.

Biblioteket råder over en omfangsrig bog- og tidsskriftsamling foruden arkivalsk materiale, og som offentligt fag- og forskningsbibliotek har det en bred skare af brugere, heriblandt studerende, forskere, samlere, designere og kunsthåndværkere.

Samlingerne i Arkiv for Dansk Design består af danske designere og kunsthåndværkeres originale skitser og tegninger, foruden trykt grafisk design såsom skriftdesign og emballage.
Herudover huser arkivet bl.a. en omfattende særsamling af japanske farvetræsnit og en samling af europæiske ornamentstik fra det 16. og 17. århundrede.

Bibliotekar Sara Fruelund giver en rundvisning i biblioteket og i Arkiv for Dansk Design og viser eksempler fra samlingerne.