Sommerudflugt 2014

– den gamle lufthavnsterminal og byvandring i Kastrup

søndag 22. juni 2014
Mødested: Nedgangen til Nørreport metro, kl. 9.00  Vilhelm Lauritzens lufthavnsterminal fra 1939

På sommerudflugten får vi lejlighed til at opleve en central del af dansk luftfartshistorie.

Vi starter nemlig formiddagen kl. 10 med et besøg i den gamle lufthavnsterminal i Kastrup, tegnet af Vilhelm Lauritzen og opført 1939. Terminalen er et hovedværk i nordisk arkitektur, og var indtil 1960 det stillige udgangspunkt for alle flyrejser. Terminalen er fredet, og da den stadig benyttes ved statsbesøg, er der normalt ikke adgang for offentligheden. Medlemmer af lufthavnens historiske gruppe vil vise rundt og fortælle om bygningen, der også indeholder det gamle kontroltårn.

Besøget varer ca. 1½ time.

Efterfølgende foretager vi en byvandring i Kastrup – med temaet fra sværindustri til postmodernitet – inden vi ca. 13 slutter af med lidt frokost.

Praktiske oplysninger

Mødestedet er nedgangen til Nørreport metro, kl. 9 præcist. Derfra tager vi metroen til DR-byen, og videre med bus 35 til stoppestedet ved Højskole Alle.

Foretrækker man at sove lidt længere og selv sørge for transporten, kan man alternativt møde op foran selve terminalen, Vilhelm Lauritzens Alle 2, kl. 9.55.

Deltagelse i sommerudflugten koster 100,- for medlemmer  og 200,- for ikke-medlemmer.
Prisen inkluderer frokost, men ikke drikkevarer. Billet til offentlig transport fra Nørreport til terminalen er heller ikke inkluderet.
Pga. bordbestilling kan pengene ikke returneres ved afmelding efter d. 16. juni.

 

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfrist er senest mandag den 16. juni 2014

 

Tilmelding til

Peter Damgaard
e-mail: peter_damgaard@icloud.com

og indbetal 100,- pr. medlem på foreningens konto, reg.nr.: 7650, kontonr.: 2312333. Husk at angive navn ved overførslen