Oplæg om Danske forfatterarkiver – AFLYST !

v/ lektor Anders Juhl Rasmussen (SDU) og seniorforsker Thomas Hvid Kromann (Det Kgl. Bibliotek)
Torsdag d. 16. december kl. 17
Københavns Stadsarkiv, Stormgade 20, 5. sal

Efter udmeldingen fra Christiansborg aflyser vi næste uges arrangement og håber vi får mulighed for at afholde det til foråret.

Med udgangspunkt i forskningsantologien Danske forfatterarkiver (Syddansk Universitetsforlag, 2021) vil bogens redaktører beskrive baggrunden for og sammenhænge i den litteraturvidenskabelige arkivforskning.

Anders Juhl Rasmussen vil knytte nogle kommentarer til den ’arkiviske vending’ inden for humanvidenskaberne og mere indgående diskutere forholdet mellem værk og arkiv hos de skønlitterære forfattere Peter Seeberg (”totalarkiv”) og Klaus Høeck (”antiarkiv”).

Thomas Hvid Kromann vil fortælle om en tredje forfatter, Morten Søndergaard, og dennes fysiske og digitale arkiver samt mere generelle procedurer omkring indlemmelse af nu- og fremtidens forfatterarkiver på Håndskriftsamlingen på Det Kgl. Bibliotek.

Arrangementet er kun for personer med gyldigt coronapas.

Arrangementet er gratis for foreningens medlemmer og studerende.

For ikke-medlemmer koster arrangementet 30 kr., der kan betales ved bankoverførsel eller MobilePay til 4267 7061 ifm. tilmelding.

Spisning koster 50 kr.

Medlemskab af Arkivforeningen giver adgang til alle 8-10 arrangementer årligt og koster 100 kr. for enkeltpersoner og 400 kr. for institutioner.

Tilmeldingsfrist er tirsdag den 14. december 2021 – husk at angive, om du er medlem/ikke-medlem og/eller studerende, og om du ønsker at spise med.

tilmelding@arkivforeningen.dk